Een goede uitstraling van je producten

Een goed begin is het halve werk. Wil je met je bedrijf hogere verkoopcijfers bereiken? Dan is het van belang dat je product er aantrekkelijk uitziet. Het moet netjes zijn en het moet de aandacht van potentiële consumenten trekken. Wanneer een product er slordig uitziet zullen consumenten het simpelweg minder snel kopen. Daarom is het van belang dat je als onderneming investeert in de uitstraling van je product. Om de verpakking van je product er goed uit te laten zien, zijn er verschillende printsystemen die je kan gebruiken. 

In dit artikel zal ik ingaan op enkele printsystemen die gebruikt kunnen worden voor de uitstraling van een product.

 

Thermal transfer systemen

Een thermal transfer printer brengt door middel van verwarmingselementen punctuele warmte aan op het lint, dat vervolgens smelt en een afbeelding wordt. Voordeel van een thermo transfer printer is dat er geen inkt aan te pas komt. Je hoeft dus niet steeds dure inkt aan te schaffen en te vervangen. Slechts het papier moet worden vervangen. Goed voor het milieu dus! Thermal transfer printers zijn printers die gemaakt zijn om voordelig een grote hoeveelheid te kunnen printen. Ideaal dus voor een onderneming.

 

Etiketteermachine

Een etiketteermachine is een machine die, zoals de naam al zegt, etiketten aanbrengt op de verpakkingen van producten. Dit gebeurt door elektronisch informatieverwekkende systemen. Een voordeel van een etiketteermachine is dat de afbeelding die de machine afdrukt, makkelijk is aan te passen. Je hoeft maar een kleine wijziging aan te brengen en de machine drukt een ander etiket af. De etiketteermachine is dus niet ingewikkeld en zorgt voor een vlot productieproces. Ook een aanrader voor je onderneming!

 

Laser systeem

Wanneer je als onderneming werkt met een laser systeem, heb je het voordeel dat de print al meteen bij het aanbrengen door de laser niet meer uit te vegen is. Het is dus meteen permanent. Daarnaast is een laser systeem nagenoeg vrij van onderhoud en is het erg veilig in gebruik. Ook kan de laser zeer precieze afbeeldingen aanbrengen op je product. Denk aan decoratie, kleine letters, etcetera. Het is dus een handig systeem voor precisiewerk!

Kortom, er zijn veel verschillende printsystemen die je kan gebruiken om je producten een goede uitstraling te geven. Een thermal transfer printer is een duurzame en milieuvriendelijke printer die voordelig grote hoeveelheden kunnen printen door middel van verwarmingselementen. Een etiketteermachine kan vlot en effectief etiketten maken voor je producten. Ten slotte is een laser systeem handig voor producten waar precisiewerk van belang is. Genoeg keuze voor je onderneming dus!

De toekomst van de 3D-printer

De 3D-printer heeft toekomst. Daar valt natuurlijk niet over te twisten. Maar welke kant het uiteindelijk op gaat blijft een verassing. In de wereld der technologie weet je het namelijk nooit wat er gebeuren zal. Toch zijn er op het moment genoeg realistische verwachtingen gaande die we graag met jou willen delen.

De 3D-printer bij jou thuis

Het lijkt er op dat we het tijdperk van de 3D-printer tegemoet gaan. Dit houdt in dat het overgrote deel van de huishoudens dan een 3D-printer in huis heeft. Je zou het kunnen vergelijken met de tablet van nu. In eerste instantie had niemand een tablet en na een aantal jaren is het apparaat niet meer weg te denken uit de huiskamer van de meeste huishoudens. We verwachten dat hetzelfde gaat gebeuren met de 3D-printer.

Dit betekent dat je straks niet meer naar de stad hoeft te fietsten en minder afhankelijk wordt van webshops. Je bent nu namelijk zelf in staat om 3D te printen, waardoor je de benodigde producten zelf kunt ontwikkelen en produceren.

In het begin zal zowel de printer als het 3D printen behoorlijk prijzig zijn. Naarmate er meer mensen gebruik van gaan maken wordt de aanschafprijs van de printer lager en wordt filament, de vervanger van inkt, steeds goedkoper. Op den duur zou je bijvoorbeeld een 3D-printer voordelig op Marktplaats op de kop kunnen tikken.

Het aanschaffen van een 3D-printer

Zoals al eerder aangegeven zijn de printers op het moment behoorlijk prijzig. Deze aanschafprijs gaat afnemen, zodra de printer door meer mensen in gebruik wordt genomen. Naarmate meer mensen gebruik gaan maken van 3D-printen, zal je ook zien dat de printers op steeds meer plekken verkrijgbaar zijn. Straks kun je je 3D-printer op veel verschillende websites bestellen of een 3D printer kopen bij de Media Markt.

Veranderingen bij de consument

Wat gaat het met de consument doen? Dat is ook een vraag die je kunt stellen. Op het moment zijn consumenten vooral passief en richten ze hun leven in op basis van wat hen aangeboden wordt. Je zult niet snel zelf op zoek gaan naar een oplossing. De meeste consumenten geven hun zoektocht naar een product op als ze het niet kunnen vinden

Het lijkt erop dat de 3D-printer ons zelf aan het werk zet om de gewenste producten (die niet op de markt aangeboden worden) toch voor handen te krijgen. Mensen kunnen hierdoor unieke dingen maken, waardoor je lifestyle wordt gekenmerkt door de gadgets of kleding die je zelf ontworpen hebben.

Ook geeft het voor veel mensen de mogelijkheid om uitgeprinte 3D producten of 3D tekeningen te verkopen. Er zal dan een nieuwe markt ontstaan vol met nieuwe uitdagingen. Een 3D printer kopen is dus zo’n slecht idee nog niet.

Het blijven speculaties

Echter blijven het allemaal speculaties. De inleiding vertelde ons al dat we geen uitspraken met zekerheid over de toekomst kunnen doen. We zullen het allemaal moeten afwachten. Tot die tijd blijft het voor ons leuk om er over te speculeren. En dat blijven we lekker doen. Weet je nog een paar leuke speculaties? Laat het ons weten!

Een 3D-printer in de keuken

Oef, dat is een rare gedachte. Een 3D-printer in de keuken.. ga je opa en oma dat maar eens uitleggen. Het is voor ons zelf al lastig te bevatten, laat staan dat onze grootouders het snappen. Toch is het een realistische gedachte. Er komt een tijd dat wij ons voedsel gaan produceren door het 3D printen.

Onze keuken staat al boordevol met apparaten. Moet daar dan ook nog een 3D-printer bij? Dit zou een logische reactie kunnen zijn van wie dan ook. Laten we gelijk een poging doen om deze vraag te beantwoorden. Daar komt die; een 3D-printer is niet alleen een toevoeging aan de keuken, maar zal ook veel huidige apparaten in de keuken vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een mixer. Die kan per direct de deur uit.

Wat houdt een voedsel printer in?

Voordat we verder gaan praten over een voedsel printer is het handig om te weten wat het precies in houd en wat je er mee kunt doen. Een voedsel 3D printer produceert voedsel middels een 3D printer. Op het moment is het al mogelijk om koekjes of chocolade 3D te printen.

Gaat de 3D voedsel printer dan een einde maken aan de keuken? Nee, gelukkig niet. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel gewoon zelf je recepten blijven maken. De meeste mensen beschouwen keuken tenslotte als een leuke bezigheid. De 3D printer gaat in de toekomst alleen als hulpmiddel dienen. Zo kan jij je nog meer focussen op het koken en worden je maaltijden nog lekkerder!

Een 3D printer kopen voor in je keuken kan een goede keuze zijn als je te maken hebt met moeilijke eters. De printer maakt het mogelijk voedsel te personaliseren. Aan een worteltje kun je bijvoorbeeld het formaat, de hardheid en/of het aantal calorieën aanpassen. Het kan zijn dat je ziek bent of erg gefocust bent met sport. Je kunt de samenstelling van voedingsstoffen geheel op jouw voorkeuren instellen.

Hoe staan de ontwikkelingen er voor op het moment?

Op het moment zijn de printers in staat simpel voedsel 3D te printen. Op het moment kunnen ze een koekje produceren en in de toekomst wellicht lasagne. Zo zou je het kunnen zien. De ontwikkelingen zijn voorlopig in volle gang en het gaat nog wel even duren voordat mensen daadwerkelijk een 3D printer kopen voor in de keuken.

Op het moment is de gewonde 3D-printer nog bezig met haar opmars. Eerst zullen de gewone 3D printers moeten gaan lopen, voordat er ook maar gedacht kan worden aan een 3D-printen in de keuken. Mensen moeten überhaupt nog wennen aan het idee dat ze straks hun eigen producten ontwerpen en deze 3D kunnen uitprinten. Dit heeft tijd nodig. Ondertussen gaan de ontwikkelingen betreft het 3D-printen gewoon door. Heb jij er al over nagedacht om een 3D printer te kopen? Het is een goede investering voor de toekomst en je zal één van de eerste zijn in plaats van één van de laatste. Dat noemen we pas een trendsetter.

Ook wij hebben geen glazen bol. Daarom is het goed om erbij te vermelden dat wij het ook allemaal niet weten. Dit is wat wij verwachten en daarvan brengen we jou als lezer graag van op de hoogte.

Het ontwikkelen van 3D-tekeningen

De ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen zijn in volle gang. Het moment dat iedereen thuis over een 3D-printer beschikt, komt daarom ook steeds dichter bij. Dit betekent dat je je eigen onderzetters, bestek en gieters op korte termijn zelf thuis kan ontwikkelen. De vraag is alleen, wie gaat de 3D-tekening ontwerpen?

Uitbesteden of zelf 3D-tekeningen maken?

Het ontwikkelen van 3D-tekeningen zou je kunnen uitbesteden of zelf kunnen doen. Op het internet vind je steeds meer tekenaars die jou van de gewenste 3D-tekening kunnen voorzien. Ben je zelf handig met programma’s zoals Photoshop? Dan zou je het eerst zelf eens kunnen proberen.

De 3D-tekeningen zelf maken

Zit jij boordevol creativiteit en weet je hoe een programma zoals Photoshop werkt? Dan zou je het tekenen van een 3D-tekening zelf kunnen proberen. Het verdient daarbij wel de opmerking dat je enige kennis van zaken nodig hebt alvorens je detailleerde 3D-tekeningen kunt maken. Toch moet dit je niet weerhouden om er mee te beginnen. Hoe vet is het als je iedere dag kan drinken uit je eigen ontworpen unieke beker?

Gelukkig zijn er voor de mensen die minder creatief zijn of niet over de kennis van dergelijke programma’s beschikken ook mogelijkheden om een eigen 3D-tekening te ontwerpen. Er zijn namelijk al een aantal websites beschikbaar die een tool aanbieden om je eigen tekeningen te ontwerpen. In de toekomst kunnen we verwachten dat steeds meer website deze functie gaan aanbieden en dat er applicaties voor smartphones en tablets beschikbaar komen.

Het uitbesteden van een 3D-tekening

Heb je een prototype nodig voor je werk of ben je gewoon enorm geïnteresseerd in de huidige ontwikkelingen van het 3D printen? Dan kun je er voor kiezen het ontwikkelen van een 3D-tekening uit te besteden. Hier hangt vaak wel een hoger prijskaartje aan, omdat er behoorlijk wat tijd in kan gaan zitten.

Op het moment dat je het laat uitbesteden zijn de mogelijkheden vaak groter en mag je een nauwkeurige 3D-tekening verwachten. Deze nauwkeurigheid en precisie is namelijk belangrijk voor het eindresultaat. Men verwacht dat het aantal capabele bedrijven om 3D tekeningen te ontwerpen alleen maar zal toenemen.

De gratis 3D tekeningen

Regelmatig hoor je de uitspraak ‘voor niks gaat de zon op’. Men doelt dan op het feit dat bijna alles geld kost. Gelukkig is dit niet helemaal waar, want er zijn al behoorlijk wat websites (met name vanuit het buitenland) beschikbaar die 3D-tekeningen gratis aanbieden. Het eindresultaat uit de 3D-printer is dan niet uniek. Toch is dit een goede manier om je nieuwe 3D-printer te testen en uit te proberen.
In de toekomst zal het aantal gratis 3D ontwerpen op het internet en in apps alleen maar toenemen. Wellicht is het in een aantal jaren mogelijk om je 3D-ontwerp vanaf je smartphone te laten printen. Bedrijven kunnen middels applicaties dan gratis 3D-ontwerpen weg geven, zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje. Op deze manier kunnen ze ‘gratis’ (je betaald zelf voor het filament) cadeautjes verstrekken aan hun klanten. Echter praten we nu over de toekomst en kan niemand voorspellen hoe de toekomst er uit komt te zien. Ook niet in de 3D-printwereld. De tijd zal het leren. Wij zijn in elk geval super benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen en zullen ons best doen je ze goed mogelijk op de hoogte te houden.

Maak een Mini-me met een 3D printer

Sinds een aantal maanden is Nederland een paar 3D printer winkels rijker. Zo kun je nu ook een 3D geprint model van jezelf laten maken. Geweldig, niet? Na Japan, Duitsland en Verenigd Koninkrijk is nu eindelijk ons eigen land aan de beurt. Ben jij al klaar voor zo’n 3D poppetje van jezelf? Vanaf nu is het namelijk mogelijk om een Mini-me in persona te maken.

Mini-Me: Uniek en stijlvol

3D-printen zijn uitstekend geschikt voor gepersonaliseerde en unieke producten. Er zijn daarom talloze redenen voor het maken van een 3D Mini-me. Hieronder hebben we een paar voorbeelden geformuleerd waarom deze Mini-me’s aan het begin van een rooskleurige toekomst staan. Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

  • Familieleden willen een mooie nagedachtenis van dierbaren die op het punt van overlijden staan
  • Familieleden of vrienden willen een herinnering van uitgezonden militairen in bijvoorbeeld Afghanistan
  • Mensen willen pronken met hun sportieve trofeeën of medailles die ze hebben gewonnen
  • Klanten die willen pronken in hun speciale uniform, zo kun je denken aan o.a. dienende politieagenten of voetbal scheidsrechters
  • Drie generaties van dezelfde familie die een prachtig portret willen laten maken
  • Koppels die een uniek model van zichzelf gebruiken voor op de top van de bruidstaart
  • Mensen die vooral van zichzelf houden en graag poseren willen met prachtige kleding

Het mini-me proces

Enkele 3D specialisten bieden al enige tijd de mini-me versie aan. Wie zo’n poppetje wil laten uitprinten, kan terecht in een soort ter plekke opgebouwde studio. Klanten hoeven maar eventjes op het blauwe kruisje te gaan staan en een pose aannemen. De keuze is aan jou hoe je wilt poseren. Zo liet bijvoorbeeld een vrouw zich met haar hondje vereeuwigen. Ook liet een zwangere vrouw haar dikke buik op deze manier vastleggen en nam een man zijn vrouw op de nek. Een simpele, maar unieke pose is natuurlijk ook welkom!
Na de pose wordt er vervolgens een foto van je gemaakt waarbij je genoodzaakt bent om minstens zes minuten –tot wel 15 minuten stil te blijven staan. Gedurende deze minuten wordt je geheel onder de loep genomen, want uit maar liefst vier verschillende hoeken wordt je niet alleen gefilmd, maar ook gefotografeerd. Na slechts een paar dagen is jouw 3D geprinte Mini-me klaar!

Veel keuze

Wees niet gevreesd voor een saaie print, want klanten kunnen kiezen uit diverse kleuren. Zo heb je 3D prints in niet alleen PLA (zilvergrijs), maar ook in wit polyamide én full colour prints. Daarnaast kunnen liefhebbers kiezen tussen drie verschillende materialen- en formaten. Deze variëren van 10 tot 40 centimeter groot. Tot slot is het zelfs mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd te scannen zodat er een prachtige Mini-us ontstaat.

Verbeterpunten

Toch is de techniek nog niet optimaal. Zo moet er helaas rekening worden gehouden met een aantal beperkingen. Op de foto gaan met grote oorbellen, brillen, tassen, strepen, stiletto’s en glanzende juwelen, wordt vaak afgeraden. Naast het lijstje van niet gewenste voorwerpen, is het niet gangbaar om avontuurlijke poses aan te nemen. Deze aparte poses worden afgeraden vanwege het langdurige scanproces. Toch is het resultaat nog altijd een verbluffende levensechte kopie van het origineel.

Wil je een 3D printer kopen? Klik hier.