Big Builder Review

builder-3d-big-builder-mono-extruder
Op zoek naar een top 3D printer van Nederlandse bodem? Dan is de Builder 3D printer zeker het overwegen waard. Want deze sterke 3D printer is voor een prijs tussen de €1600-€3000 (afhankelijk van de upgrades) al te verkrijgen. Deze 3D printer, gebouwd door het bedrijf Code P-West, is op het gebied van build quality een echte uitblinker. Code P-West heeft als mechanische precisie engineering organisatie echt laten zien dat zij op het gebied van 3D printing vooruitstrevend zijn.

Als je op zoek bent naar een 3D printer die behalve voor het alledaagse gebruik ook op zakelijk gebied heel erg handig is, kan je met deze 3D printer van Builder waarschijnlijk goed overweg.

Specificaties Builder 3D printer

De Builder 3D printer is met haar 8.6 x 8.25 x 6.9 inch een vrij grote printer. Het kan lagen printen zo dun als 100 microns, en dat met een behoorlijke snelheid. De verschillende cruciale onderdelen van deze 3D printer zijn door ons uitvoerig getest en toonden geen defecten of haperingen. Het printen met de Builder 3D verliep vlekkeloos.

Door gebruik te maken van de FDM-techniek (Fused Deposition Modeling) kan deze 3D printer op een slimme manier verschillende lagen aanbrengen. Door laag voor laag het object te vormen kunnen er waarheidsgetrouwe objecten gekopieerd worden. Er kunnen lagen gecreëerd worden met een maximale laagdikte van 0,1 mm tot 0,4 mm per laag. Hierdoor is het mogelijk om objecten tot op de kleinste details uit te werken.

Al met al hoef je voor de specificaties de Builder 3D printer niet te kopen, deze zijn namelijk vergelijkbaar met de andere 3D printers momenteel verkrijgbaar. Toch leggen veel concurrenten het af op het gebied van gebruiksgemak en design.

Functionaliteit

Deze 3D printer van Builder is een prachtige 3D printer. De poedercoating stalen behuizing beschermt de belangrijke onderdelen en geeft de printer de gepolijste look die eigenlijk vrij zeldzaam is bij 3D printers in deze prijsklasse. De 3D printer is een perfecte toevoeging aan een werkkamer, garage of kantoor. Het is simpelweg een ware visuele toevoeging aan iedere omgeving.

De gebruiksaanwijzing die bij de Builder 3D printer meegeleverd wordt is op zijn minst compleet te noemen. De handleiding neemt je mee op een tour die start bij het uitpakken van de 3D printer, de installatie van de Builder software en het gereedmaken voor de eerste print. Builder voorziet je ook van de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorbeeldcodes van G-code en Slic3r. Met deze instellingen kan jij nog sneller verschillende modellen maken. Eén nadeel is wel dat Builder deze instellingen niet in een simpel INI profiel verwerkt heeft maar deze alleen met een screenshot verstrekt. Dat betekent dat je dus zelf de instellingen zal moeten invullen.

Gelukkig hoef je je verder geen zorgen te maken dat je na de aankoop nog allemaal dure software moet kopen om te kunnen printen. Builder levert namelijk al behoorlijk wat handige software mee en de Builder 3D printer is ook compatibel met alle momenteel verkrijgbare open source software. Code P-West heeft ervoor gekozen om de 3D printer gebruik te laten maken van de open source software Pronterface en Cura.

Het is duidelijk dat deze printer vooral geschikt is voor mensen die de 3D printer van plan zijn te gaan gebruiken voor creatieve doeleinden. Omdat je nu zelf 3D modellen van de hoogste kwaliteit kan ontwikkelen bespaar je behoorlijk wat tijd en geld. Je kan de printer ook stand alone laten werken door een handige display waarmee jij de printer kan laten werken.

3D printen is met deze printer nog eenvoudiger geworden. De eenvoudige installatie zorgt ervoor dat je al snel kunt beginnen met het printen.

Inzetmogelijkheden

Je kunt de Builder 3D printer voor een groot aantal verschillende doeleinden inzetten. Of je nu maquettes van woonwijken wilt maken of bepaalde objecten wilt kopiëren, alles kan! Deze 3D printer is geschikt om ontelbaar veel verschillende objecten te kopiëren. De eenvoud waarmee dit bij deze 3D printer van Code P-West kan is ongekend.

Als jij nog niet eerder met 3D printers gewerkt hebt, is de Builder 3D printer ook een fantastische printer om mee te starten. De handleiding voorziet je van alle informatie die jij nodig hebt om de 3D printer te begrijpen en te kunnen printen waardoor je binnen de kortste tijd met het printen kan starten. Je hebt al snel door hoe jij bepaalde objecten kunt printen naarmate je wat vaker van de 3D printer gebruik gemaakt hebt. Het is met de Builder 3D Printer dus mogelijk om een groot aantal verschillende objecten te kopiëren zoals bekertjes, speelgoed maar ook gereedschappen en andere vormen.

Samengevat; de voordelen

  • Zeer gebruiksvriendelijk door de eenvoudige setup en handleiding
  • Snel printen door de intelligente software en sterke hardware
  • Bijzonder groot printvolume waardoor er in grotere hoeveelheden geprint kan worden
  • Kleine kans op storingen
  • Uitermate geschikte printer voor de beginnende maar ook ervaren klusser

Conclusie

Al met al waren wij bijzonder verrast met de Builder 3D printer. Het prachtige uiterlijk van de printer in combinatie met de gebruiksvriendelijk is een belangrijke reden om voor deze 3D printer te kiezen. Ook al is het prijskaartje van de Builder wat hoger dan die van andere 3D printers, kan toch gezegd worden dat het de vele euro’s waard is. Het is een apparaat dat uitermate geschikt is om te worden toegevoegd aan de werktuigen van bijvoorbeeld ingenieurs, kunstenaars of aspirant klusser.

Het feit dat de 3D Builder printer weinig tot geen onderhoud verlangt, bijzonder snel en precies kan printen en een enorm bouwvolume heeft, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat dit een top 3D printer is. Het is werkelijk waar voor iedereen die wilt 3D printen een product waar alle behoeften mee vervult kunnen worden.

Dus ben jij op zoek naar een betrouwbare 3D printer die jij voor allerlei verschillende creatieve doeleinden kunt gebruiken? Wil jij zo snel mogelijk kunnen beginnen met 3D printer en doe je dat graag met een gebruiksvriendelijke printer? Dan is de Builder 3D printer waarschijnlijk iets voor jou!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *