Cubify Cube Review

cube 3d printer

Ben je op zoek naar een 3D printer maar weet je niet precies welke printer goed bij jou past? Dan kan je alvast in dit artikel wat meer lezen over de 3D printer van Cube! Deze 3D printer is één van de meest compacte, betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D printers momenteel verkrijgbaar. Dus of je nu al wat meer ervaring hebt met 3D printen of niet, de Cube 3D printer is zeker het overwegen waard!

Voordelen en nadelen Cube 3D Printer

Zoals ik je al vertelde is de Cube 3D printer in vergelijking met veel andere modellen een stuk betaalbaarder en gebruiksvriendelijker model. De duidelijke installatie zorgt ervoor dat je weinig tijd aan de installatie van de 3D printer kwijt bent. Ook is deze 3D printer zo geproduceerd dat er door de jaren heen nauwelijks onderhoud nodig is. Het vervangen van cartridges gaat extreem eenvoudig waardoor het gebruik van deze 3D printer ongekend is. De Cube 3D printer munt uit in haar vele connectiviteitsmogelijkheden waardoor er geprint kan worden via USB, flash drive of Wi-Fi. Doordat de Cube een slim en prettig design heeft, ondersteund met een krachtige interface op een hoogwaardig touchscreen, is deze 3D printer perfect op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Bij de keuze voor een 3D printer is kwaliteit een belangrijk onderdeel. De Cube 3D printer biedt jou de mogelijkheid om op basis van drie verschillende instellingen te printen. Deze instellingen verschillen vooral doordat er bij de ene instelling meer aandacht besteedt wordt aan de kwaliteit en bij de ander aan de snelheid. Als je merkt dat de Cube 3D printer iets uit print op een onjuiste manier, kan je met een eenvoudige ‘abort’ knop het printproces stoppen. Na vijf keer hetzelfde object met de 3D printer geprint te hebben, kwam er vier van de vijf keer exact hetzelfde object uit. Bij de eerste kopie waren er alleen wat laagjes verschoven, maar bij de overige vier kopieën was dit perfect.

Een klein nadeel van de Cube 3D printer is wel at er bepaalde materialen van de fabrikant gekocht moeten worden om te kunnen starten met het 3D printen. De kosten van deze fabrikant gebonden cartridges bedragen € 50,- per stuk. Je kan dus niet de cartridges van andere 3D printer in deze printer plaatsen. Het voordeel van deze cartridges is dan weer wel dat er bijzonder veel verschillende kleurmogelijkheden beschikbaar zijn. Behalve de bekende PLA en ABS kleuren, waarmee overigens vele combinaties te verzinnen zijn, kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor glow-in-the-dark kleuren. Wanneer er meer dan drie cartridges gekocht worden kan er nog een korting verkregen worden ook.

Functionaliteit

De Cube 3D printer is een uitstekende 3D printer voor de thuisomgeving vanwege haar lichtgewicht design en compacte omvang. Met deze omvang past deze 3D printer in iedere garage, kantoor, werkkamer of winkel. De omvang zorgt ervoor dat er efficiënt met ruimte kan worden omgegaan, wat in deze moderne tijd erg belangrijk is. Hier zit natuurlijk wel een nadeel aan verbonden, en dat is dat er geen hele grote objecten geprint kunnen worden. Het grootst printbare object heeft een omvang van 15 x 15 x 15 cm. Deze 3D printer is in vijf mooie kleuren verkrijgbaar, namelijk zilver, roze, blauw, groen en wit. Er is geen beschermhoes beschikbaar om de 3D printer van beschadigingen te beschermen.

Het touchscreen menu is één van de beste die wij getest hebben. Het is een fantastische toevoeging aan deze Cube printer, al is het alleen al om de beeldkwaliteit. De eenvoudige instructies zorgen ervoor dat je binnen enkele minuten al door hebt hoe de 3D printer werkt en welke stappen je moet nemen om te kunnen printen. De set-up helpt je bij het instellen van je Wi-Fi, plaatsen van nieuwe cartridges, controleren van je instellingen en het voorziet je van informatie tijdens het printen. Je kan zelfs controleren hoelang je cartridge nog mee gaat.

De Cube 3D printer met je computer verbinden is een fluitje van een cent. Als je eenmaal de gratis Cube software gedownload hebt, kan je de 3D printer in je computer pluggen met de meegeleverde USB kabel en je bent klaar! Ook kan je ervoor kiezen om bestanden op de flash drive te zetten om deze vervolgens in de 3D printer te plaatsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om via een draadloze verbinding te printen. Omdat de 3D printer werkt met alle Wi-Fi verbindingen kan je ook zonder een kabel naar je computer printen.

Op de site van Cubify kan je software vinden waarmee je 3D modellen kan maken, wijzigen en printen. De meeste modellen op site zijn te categoriseren als klein speelgoed, sieraden en bekers. Er zijn nog vele andere gratis en betaalde modellen op de Cube site te krijgen.

Conclusie

Eigenlijk haal je met de Cube 3D printer alles in huis wat je nodig hebt. Een compacte maar vooral gebruiksvriendelijke 3D printer die lang mee gaat. Iedereen kan deze printer installeren om hier vervolgens zonder ook maar enige technische kennis mee te printen. Het is erg eenvoudig om de 3D printer aan je computer te verbinden om alledaagse projecten of speciale opdrachten mee uit te voeren. De 3D printer mag dan wel klein zijn, maar dat betekent niet dat er weinig objecten mee geprint kunnen worden. Deze 3D printer van Cube kan namelijk ontelbaar veel verschillende objecten printen waar jij en je omgeving met plezier gebruik van kunnen maken. Wil je een 3d printer kopen?

Zelf een 3D printer kopen

Ben je na het lezen van deze review ook geïnteresseerd in het gebruiken van een Cube 3D printer? Dan verwelkom ik je graag op Trideus.be waar je verschillende pakketten en materialen kunt vinden waarmee jij dit kunt doen! Deze overzichtelijke webwinkel kan jou meer informatie geven over de mogelijkheden van 3D printen. Ook zijn er veel andere producten te vinden waar jij misschien wel naar op zoek bent. Kortom, een bezoekje aan Trideus.be is zeker je kostbare tijd waard!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *