Da Vinci 2.0 Review

Da Vinci 3d printer

Deze printer is al meer dan een halfjaar uit. Hij werd met veel enthousiasme ontvangen tijden de Euromold beurs in Frankfurt in november 2014. Wij kregen eindelijk eens de kans om dit apparaat te testen en na te gaan of de positieve reactie terecht waren. De Da Vinci 2.0 printer is een flinke vooruitgang ten opzicht van zijn voorganger Da VInvi 1.0. En dat terwijl de eerste lancering al een groot succes was. De prestaties en resultaten zijn des te meer bijzonder als je je bedenkt dat het Taiwanese bedrijf pas in 2013 is begonnen met het ontwikkelen en produceren van 3D printers.

De uitstraling

Hoe belangrijk is de uitstraling voor jou? Sommige mensen vinden het allang prima als het apparaat werkt, terwijl dat andere liever een stukje kwaliteit voor uitstraling inruilen. Dit verschilt per mens. Toch zijn wij van mening dat de Da Vinci 2.0 3D printer een beetje op de oude printers van vroeger lijkt. Het is aan jou of je dat mooi vindt of helemaal niks aan.

De kwaliteit

Uiteindelijk is kwaliteit natuurlijk erg belangrijk. Zo kun je de kwaliteit van het materiaal van het apparaat (of de onderdelen) en de kwaliteit van het printwerk beoordelen. De kwaliteit van het apparaat is goed. Er zijn voor sterke materialen gekozen en de afwerking ziet er netjes uit. Dit zie je ook terug in het gewicht van de printer. Het weegt namelijk 27.5 kilo, dus dat is wel een beetje aan de zware kant.

De kwaliteit van het printwerk ziet er goed uit. Om eerlijk te zijn waren we hier wel een beetje over verrast. Het bouwoppervlak is nou niet bepaalt groot te noemen en dat ga je natuurlijk wel terug zien in het eindresultaat. Daarbij is de snelheid van de 3D printer een stuk lager dan andere printers in haar prijsklasse. Het apparaat kan printwerk tussen de 200 en 400 micron uitprinten. De kwaliteit van het printwerk doet absoluut niet onder voor printers die een prijsklasse hoger zitten.

Specificaties Da Vinci 2.0

Wij zijn behoorlijk enthousiast over de specificaties die het apparaat te bieden heeft. Bij deze de specificaties voor jou op een rijtje:

 • In totaal heeft het 2 extruders
 • Fused Filament fabrication is de printtechnologie
 • De bouwoppervlak is: 150 x 200 x 200
 • Resolutie van 0.1 mm – 0.4 mm
 • Je kunt een connectie maken via USB 2.0

Gebruikersgemak

Als je pas met een 3D printen begint dan kan gebruiksvriendelijkheid wel eens handig uitkomen. Wij kunnen je vertellen dat dit misschien wel één van de makkelijkst te gebruiken printers is. Bij de meeste 3D printers moet je alles nog instellen voordat je kunt starten met printen. Bij de Da Vinci 2014 stop je het filament in het apparaat en dan begint die te werken. Daarbij maakt de ruimte waar de filament zich in bevindt zichzelf schoon. Dit is een groot voordeel, want dit kunnen je heel wat mislukte prints voorkomen.

Ook de veiligheid van het apparaatje is over nagedacht. Het deurtje van de bouwoppervlakte  kun je nu namelijk op de slot doen. Andere voordelen zijn dat het systeem gelijk blijft, waardoor het apparaat minder geluid maakt en je daarbij heb je in minder mate last van onaangename printgeuren.

Conclusies

De conclusie is dat het apparaat er ok uit ziet. Laten we het zo zeggen dat het uiterlijk van het apparaat niet snel de reden is om hem aan te schaffen. De kwaliteit daarentegen is verbluffend goed. Daar waren we eerlijk gezegd echt verrast over. Zoals we al iets door lieten schemeren werd de printer uitermate simpel, waardoor iedereen het kan gebruiken. In een kort overzicht geven we inzicht in de voor- en nadelen van deze 3D printer.

De voordelen

 • Het eindresultaat is kwalitatief goed
 • Het heeft een plug-and-play
 • Zoals we al zeiden is het enorm gebruiksvriendelijk.
 • Het is enorm scherp geprijsd.

Nadelen

 • Het nadeel is dat het apparaat is dat het alleen de mogelijkheid biedt om et XYZ Filament cartridges te printen. Je bent dus erg afhankelijk van de leveraars hiervan.
 • De snelheid van het apparaat is minimaal

Als je de voordelen tegen de nadelen opweegt, komen wij tot de conclusie dat de Da vinci 2.0 3D printer uitstekend goede prestaties neerlegt. Het is dan ook absoluut de moeite waard om te kopen.

Bekijk de beste aanbieder van de DaVinci 2.0 3D Printer

Da-Vinci-2.0

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *