Een 3D-printer in de keuken

Oef, dat is een rare gedachte. Een 3D-printer in de keuken.. ga je opa en oma dat maar eens uitleggen. Het is voor ons zelf al lastig te bevatten, laat staan dat onze grootouders het snappen. Toch is het een realistische gedachte. Er komt een tijd dat wij ons voedsel gaan produceren door het 3D printen.

Onze keuken staat al boordevol met apparaten. Moet daar dan ook nog een 3D-printer bij? Dit zou een logische reactie kunnen zijn van wie dan ook. Laten we gelijk een poging doen om deze vraag te beantwoorden. Daar komt die; een 3D-printer is niet alleen een toevoeging aan de keuken, maar zal ook veel huidige apparaten in de keuken vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een mixer. Die kan per direct de deur uit.

Wat houdt een voedsel printer in?

Voordat we verder gaan praten over een voedsel printer is het handig om te weten wat het precies in houd en wat je er mee kunt doen. Een voedsel 3D printer produceert voedsel middels een 3D printer. Op het moment is het al mogelijk om koekjes of chocolade 3D te printen.

Gaat de 3D voedsel printer dan een einde maken aan de keuken? Nee, gelukkig niet. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel gewoon zelf je recepten blijven maken. De meeste mensen beschouwen keuken tenslotte als een leuke bezigheid. De 3D printer gaat in de toekomst alleen als hulpmiddel dienen. Zo kan jij je nog meer focussen op het koken en worden je maaltijden nog lekkerder!

Een 3D printer kopen voor in je keuken kan een goede keuze zijn als je te maken hebt met moeilijke eters. De printer maakt het mogelijk voedsel te personaliseren. Aan een worteltje kun je bijvoorbeeld het formaat, de hardheid en/of het aantal calorieën aanpassen. Het kan zijn dat je ziek bent of erg gefocust bent met sport. Je kunt de samenstelling van voedingsstoffen geheel op jouw voorkeuren instellen.

Hoe staan de ontwikkelingen er voor op het moment?

Op het moment zijn de printers in staat simpel voedsel 3D te printen. Op het moment kunnen ze een koekje produceren en in de toekomst wellicht lasagne. Zo zou je het kunnen zien. De ontwikkelingen zijn voorlopig in volle gang en het gaat nog wel even duren voordat mensen daadwerkelijk een 3D printer kopen voor in de keuken.

Op het moment is de gewonde 3D-printer nog bezig met haar opmars. Eerst zullen de gewone 3D printers moeten gaan lopen, voordat er ook maar gedacht kan worden aan een 3D-printen in de keuken. Mensen moeten überhaupt nog wennen aan het idee dat ze straks hun eigen producten ontwerpen en deze 3D kunnen uitprinten. Dit heeft tijd nodig. Ondertussen gaan de ontwikkelingen betreft het 3D-printen gewoon door. Heb jij er al over nagedacht om een 3D printer te kopen? Het is een goede investering voor de toekomst en je zal één van de eerste zijn in plaats van één van de laatste. Dat noemen we pas een trendsetter.

Ook wij hebben geen glazen bol. Daarom is het goed om erbij te vermelden dat wij het ook allemaal niet weten. Dit is wat wij verwachten en daarvan brengen we jou als lezer graag van op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *