Als je een 3d printer gaat gebruiken is het verstandig om je ook eens te verdiepen in het 3d ontwerpen. Zonder 3d tekeningen kom je namelijk nergens en dus is het belangrijk om een goed tekenprogramma te kiezen. Hieronder staat een lijst met gratis tekenprogramma’s .

Tinkercad

Dit is een gratis tekenprogramma en heeft de optie om maandelijks te betalen voor een upgrade. Mocht het dus goed bevallen is een upgrade naar 19 dollar per maand niet heel expensief. Een van de voordelen van Tinkercad is dat het een browser gebaseerd programma is en dat er dus niks gedownload hoeft te worden. Ook heeft het een geavanceerd ‘Quest’ systeem dat beginners en gevorderde helpt met (complexe) vragen. Verder werkt het programma erg snel (mits een redelijke internetverbinding) en is het makkelijk te gebruiken.

Google Sketchupgratis tekenprogramma

Ook een gratis tekenprogramma om 3d tekeningen mee te ontwerpen en is te gratis te downloaden op de volgende website: http://www.sketchup.nl/download. Ook hier is een upgrade mogelijk vanaf €475,- (eenmalig) en dan beschik je over de SketchUp Pro versie. Ondanks de meeste betaalde 3d tekenprogramma’s, is de leercurve bij Google Sketchup niet te vergelijken. Het is namelijk erg makkelijk te leren, alleen het heeft niet alle functies die een betaalbare versie wel heeft. Mede hierdoor zal het dus functies missen waardoor het makkelijker te leren valt. Een aanrader dus voor de beginner!

Blender

Dit gratis tekenprogramma is ook een erg goede keus wanneer je wil beginnen met 3d tekeningen maken. Ook dit programma heeft een makkelijke leercurve en is dus zeker geschikt voor beginners. Er zitten ook een paar geavanceerde opties waardoor het ook perfect te gebruiken is door gevorderde. Mocht het met de gratis informatie niet lukken, kan er altijd nog een training worden gekocht voor €35,- die jou alles uitlegt op het gebied van 3d tekenen.

Wings 3D

Het laatste gratis tekenprogramma, maar last but not least! Ook dit 3d tekenprogramma is van enorme kwaliteit en je deze bevat enorm veel functies om daadwerkelijk een zo uitgebreid mogelijke 3d tekening te maken. Het tekenprogramma is hier te downloaden.

MARI (gratis 15 dagen trial)

Een extreem goed 3d tekenprogramma en dit betekent automatisch dat het geld kost. Mocht je nou verder willen in het 3d tekenen en ben je bereid hier wat geld voor uit te geven, dan is MARI zeker iets voor jou. Er is een 15 dagen gratis trial waardoor je eerst een kan zien of het iets voor je is. Je kunt hierna altijd nog beslissen of je er voor betaald. Let wel op dat je hier een erg krachtige computer/laptop voor nodig hebt dus check eerst even de systeemeisen.

Cinema 4d (gratis demo)

Ook Cinema 4d is een veelgebruikt programma en wordt door veel mensen geadviseerd. Voor een prijs van maar liefst €750,- is cinema 4d voor jou. Het is een makkelijk te gebruiken tekenprogramma met een heleboel functies waardoor jij de optimale 3d tekening kan maken. Voor meer informatie over het 3d tekenprogramma Cinema 4d, klik hier.

Nog meer gratis tekenprogramma’s?

Ken jij nog meer gratis tekenprogramma’s of betalende versies die eerst beschikbaar zijn in een demo of in de vorm van een gratis trial, laat het ons weten en als hij voldoet aan de eisen dan komt hij in het lijstje erbij te staan!

Mocht je deze lijst nou geweldig vinden, dan deel hem met je vrienden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *