Het ontwikkelen van 3D-tekeningen

De ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen zijn in volle gang. Het moment dat iedereen thuis over een 3D-printer beschikt, komt daarom ook steeds dichter bij. Dit betekent dat je je eigen onderzetters, bestek en gieters op korte termijn zelf thuis kan ontwikkelen. De vraag is alleen, wie gaat de 3D-tekening ontwerpen?

Uitbesteden of zelf 3D-tekeningen maken?

Het ontwikkelen van 3D-tekeningen zou je kunnen uitbesteden of zelf kunnen doen. Op het internet vind je steeds meer tekenaars die jou van de gewenste 3D-tekening kunnen voorzien. Ben je zelf handig met programma’s zoals Photoshop? Dan zou je het eerst zelf eens kunnen proberen.

De 3D-tekeningen zelf maken

Zit jij boordevol creativiteit en weet je hoe een programma zoals Photoshop werkt? Dan zou je het tekenen van een 3D-tekening zelf kunnen proberen. Het verdient daarbij wel de opmerking dat je enige kennis van zaken nodig hebt alvorens je detailleerde 3D-tekeningen kunt maken. Toch moet dit je niet weerhouden om er mee te beginnen. Hoe vet is het als je iedere dag kan drinken uit je eigen ontworpen unieke beker?

Gelukkig zijn er voor de mensen die minder creatief zijn of niet over de kennis van dergelijke programma’s beschikken ook mogelijkheden om een eigen 3D-tekening te ontwerpen. Er zijn namelijk al een aantal websites beschikbaar die een tool aanbieden om je eigen tekeningen te ontwerpen. In de toekomst kunnen we verwachten dat steeds meer website deze functie gaan aanbieden en dat er applicaties voor smartphones en tablets beschikbaar komen.

Het uitbesteden van een 3D-tekening

Heb je een prototype nodig voor je werk of ben je gewoon enorm geïnteresseerd in de huidige ontwikkelingen van het 3D printen? Dan kun je er voor kiezen het ontwikkelen van een 3D-tekening uit te besteden. Hier hangt vaak wel een hoger prijskaartje aan, omdat er behoorlijk wat tijd in kan gaan zitten.

Op het moment dat je het laat uitbesteden zijn de mogelijkheden vaak groter en mag je een nauwkeurige 3D-tekening verwachten. Deze nauwkeurigheid en precisie is namelijk belangrijk voor het eindresultaat. Men verwacht dat het aantal capabele bedrijven om 3D tekeningen te ontwerpen alleen maar zal toenemen.

De gratis 3D tekeningen

Regelmatig hoor je de uitspraak ‘voor niks gaat de zon op’. Men doelt dan op het feit dat bijna alles geld kost. Gelukkig is dit niet helemaal waar, want er zijn al behoorlijk wat websites (met name vanuit het buitenland) beschikbaar die 3D-tekeningen gratis aanbieden. Het eindresultaat uit de 3D-printer is dan niet uniek. Toch is dit een goede manier om je nieuwe 3D-printer te testen en uit te proberen.
In de toekomst zal het aantal gratis 3D ontwerpen op het internet en in apps alleen maar toenemen. Wellicht is het in een aantal jaren mogelijk om je 3D-ontwerp vanaf je smartphone te laten printen. Bedrijven kunnen middels applicaties dan gratis 3D-ontwerpen weg geven, zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje. Op deze manier kunnen ze ‘gratis’ (je betaald zelf voor het filament) cadeautjes verstrekken aan hun klanten. Echter praten we nu over de toekomst en kan niemand voorspellen hoe de toekomst er uit komt te zien. Ook niet in de 3D-printwereld. De tijd zal het leren. Wij zijn in elk geval super benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen en zullen ons best doen je ze goed mogelijk op de hoogte te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *