Maak een Mini-me met een 3D printer

Sinds een aantal maanden is Nederland een paar 3D printer winkels rijker. Zo kun je nu ook een 3D geprint model van jezelf laten maken. Geweldig, niet? Na Japan, Duitsland en Verenigd Koninkrijk is nu eindelijk ons eigen land aan de beurt. Ben jij al klaar voor zo’n 3D poppetje van jezelf? Vanaf nu is het namelijk mogelijk om een Mini-me in persona te maken.

Mini-Me: Uniek en stijlvol

3D-printen zijn uitstekend geschikt voor gepersonaliseerde en unieke producten. Er zijn daarom talloze redenen voor het maken van een 3D Mini-me. Hieronder hebben we een paar voorbeelden geformuleerd waarom deze Mini-me’s aan het begin van een rooskleurige toekomst staan. Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

  • Familieleden willen een mooie nagedachtenis van dierbaren die op het punt van overlijden staan
  • Familieleden of vrienden willen een herinnering van uitgezonden militairen in bijvoorbeeld Afghanistan
  • Mensen willen pronken met hun sportieve trofeeën of medailles die ze hebben gewonnen
  • Klanten die willen pronken in hun speciale uniform, zo kun je denken aan o.a. dienende politieagenten of voetbal scheidsrechters
  • Drie generaties van dezelfde familie die een prachtig portret willen laten maken
  • Koppels die een uniek model van zichzelf gebruiken voor op de top van de bruidstaart
  • Mensen die vooral van zichzelf houden en graag poseren willen met prachtige kleding

Het mini-me proces

Enkele 3D specialisten bieden al enige tijd de mini-me versie aan. Wie zo’n poppetje wil laten uitprinten, kan terecht in een soort ter plekke opgebouwde studio. Klanten hoeven maar eventjes op het blauwe kruisje te gaan staan en een pose aannemen. De keuze is aan jou hoe je wilt poseren. Zo liet bijvoorbeeld een vrouw zich met haar hondje vereeuwigen. Ook liet een zwangere vrouw haar dikke buik op deze manier vastleggen en nam een man zijn vrouw op de nek. Een simpele, maar unieke pose is natuurlijk ook welkom!
Na de pose wordt er vervolgens een foto van je gemaakt waarbij je genoodzaakt bent om minstens zes minuten –tot wel 15 minuten stil te blijven staan. Gedurende deze minuten wordt je geheel onder de loep genomen, want uit maar liefst vier verschillende hoeken wordt je niet alleen gefilmd, maar ook gefotografeerd. Na slechts een paar dagen is jouw 3D geprinte Mini-me klaar!

Veel keuze

Wees niet gevreesd voor een saaie print, want klanten kunnen kiezen uit diverse kleuren. Zo heb je 3D prints in niet alleen PLA (zilvergrijs), maar ook in wit polyamide én full colour prints. Daarnaast kunnen liefhebbers kiezen tussen drie verschillende materialen- en formaten. Deze variëren van 10 tot 40 centimeter groot. Tot slot is het zelfs mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd te scannen zodat er een prachtige Mini-us ontstaat.

Verbeterpunten

Toch is de techniek nog niet optimaal. Zo moet er helaas rekening worden gehouden met een aantal beperkingen. Op de foto gaan met grote oorbellen, brillen, tassen, strepen, stiletto’s en glanzende juwelen, wordt vaak afgeraden. Naast het lijstje van niet gewenste voorwerpen, is het niet gangbaar om avontuurlijke poses aan te nemen. Deze aparte poses worden afgeraden vanwege het langdurige scanproces. Toch is het resultaat nog altijd een verbluffende levensechte kopie van het origineel.

Wil je een 3D printer kopen? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *