Reprap Review

reprap review

Meer weten van de RepRap 3D printer? Via deze pagina ontvang je een volledige review waardoor het precies duidelijk wordt hoe de RepRap 3D printer werkt en wat je met deze 3D printer kunt doen.

Extra onderdelen maken het mogelijk om verschillende kleuren te mengen, zoals je in de onderstaande video kunt zien. Verschillende materialen maken het mogelijk om verschillende producten via deze printer te creëren. De RepRap 3D printer bestaat er in verschillende versies. RepRap heeft de 3D printer bedacht als een printer die je helemaal zelf kunt maken, tegenwoordig kun je de printers ook kant-en-klaar kopen of kun je de onderdelen los kopen als bouwpakket en de printer op die manier in elkaar zetten.

RepRap 3D Printer Review: Wat is een RepRap printer?

RepRap heeft zeven verschillende modellen uitgebracht, welke je via de website reprap.org kunt bekijken. De pakketten zijn geschikt voor gevorderden en beginners. De meeste mensen kopen een RepRap printer om hiermee te experimenteren of puur uit interesse.

De RepRap 3D printer is vanuit een opensource project ontstaan, waar je gratis modellen kunt downloaden die je vervolgens kunt printen. Via de website kun je te weten komen hoe je zelf een printer moet bouwen en is het mogelijk om verschillende modellen op te vragen. Het doel van het project was om een printer te maken die zichzelf kan uitprinten, uiteindelijk is dit gelukt. De RepRap printer kan zijn eigen onderdelen printen, door deze te combineren met een aantal andere onderdelen kun je hier vervolgens een printer van bouwen.

De Huxley wordt genoemd als het meest geschikte model om mee te beginnen. De printer is snel en goedkoop te maken. De RepRap 3D printer van het type Mendel is een printer waarmee je ook in kleur kunt printen. Zoek je een printer die steviger is en voor een langer gebruik? Dan is de MendelMax volgens verschillende websites het meest geschikt. De Mendel printers zijn complexer dan de andere printers, maar ook hiervan staat een uitvoerig stappenplan op de website en is het met genoeg doorzettingsvermogen goed haalbaar om deze RepRap 3D printer te bouwen.

Wat zijn de voordelen van de 3D printer?

De voordelen van een RepRap 3D printer:

  • Je kunt de printer zelf maken
  • Voor maximaal €500 is de printer te bouwen
  • Het opensource netwerk biedt brede mogelijkheden
  • Je kunt de printer zelf aanpassen
  • De meeste modellen zijn klein, compact en geschikt voor thuis

RepRap is enorm populair door het opensource netwerk waarmee zij werken. Zoals WordPress en Wikipedia, kan RepRap eenzelfde netwerk worden voor 3D printers. Wil je met de ontwikkeling van de 3D printer meegroeien? Dan is het RepRap opensource geschikt om hier zoveel mogelijk van mee te krijgen.

Wat kun je maken met de 3D printer?

Binnen de mogelijkheden van het 3D printen is er uiteraard heel veel mogelijk! Je kunt zelf een model ontwerpen in een hiervoor geschikt programma of je kunt voor een bestaand ontwerp uit het opensource netwerk kiezen. Wil je een model aanpassen naar jouw eigen wens? Ook dat is mogelijk en vaak een minder tijdrovende klus, waardoor je alsnog jouw eigen oplossingen kunt creëren. RepRap 3D printen gebeurt met een soort plastic dat door jouw machine in laagjes wordt opgebouwd. Liefhebbers willen ook 3D printen met andere materalen, voor budget 3D printers is hierin nog weinig mogelijk.

Je kunt een case voor jouw telefoon, een vaas, een beker om uit te drinken, een bord en nog veel meer printen met de RepRap 3D printers. In de loop der jaren zal het opensource netwerk steeds verder worden uitgebreid worden en wordt het mogelijk om nog meer verschillende producten met 3D printers te maken.

Is het moeilijk om een 3D printer te maken?

Het is niet gemakkelijk om een RepRap 3D printer te maken, maar uiteindelijk is het voor iedereen mogelijk als je de gegeven stappen goed opvolgt. Je kunt een pakket kopen waarbij je alle noodzakelijk onderdelen ontvangt, het is ook mogelijk om een RepRap 3D printer kant-en-klaar aan te kopen.

Heb je al technische kennis? Dan is het waarschijnlijk eenvoudiger om zelf een RepRap 3D printer te maken. Het kopen van kant-en-klare printers is duur, veel hobbyisten kiezen hier vaak niet voor.

Aan de slag met tekeningen via de 3D printer

CAD is een ideaal programma om jouw modellen mee te tekenen, het vereist enige oefening om met dit programma te werken. Via Youtube kun je eenvoudig handleidingen vinden om met dit programma te werken en vervolgens ben je fabrikant van jouw eigen product.

Het duurt waarschijnlijk nog even voordat je jouw eigen magnetron kunt printen, maar er worden via het opensource platform steeds grotere problemen opgelost. Het lijkt een kwestie van tijd om grotere huishoudelijke producten vanaf jouw 3D printer te fabriceren.

Het leek in het begin onmogelijk om een 3D printer een andere 3D printer te laten printen, maar uiteindelijk is het gelukt. Bowyer heeft het bewijs geleverd dat er meer mogelijk is met 3D printen dan er vaak gedacht werd.

Zelf een 3D printer kopen

Heb je interesse om zelf een RepRap 3D printer te gebruiken na het lezen van deze review? Ik nodig je uit om naar Trideus.be te gaan. De website heeft verschillende pakketten en materialen beschikbaar, waarmee je zelf een RepRap 3D printer kunt bouwen en gebruiken. De webwinkel is één van de meeste uitgebreide in haar soort en tevens een kenniscentrum waardoor je hier met als jouw vragen rondom 3D printen terecht kunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *