Up Plus 2 Review

Up plus

Als jij op zoek bent naar een 3D printer die echt overal toepasbaar is, kan ik je nu al verklappen dat deze Up 3D printer Plus 2 zeker het overwegen waard is. 3D printen is op dit moment enorm populair en het is daarom belangrijk dat 3D printers, die over het algemeen groot zijn, steeds compacter worden. Ook particulieren moeten een 3D printer eenvoudig kunnen gebruiken en het is daarom onnodig om daar een speciale ruimte voor in te richten omdat een 3D printer zoveel plek in neemt. Bij het maken van de Up 3D printer Plus 2 is daar duidelijk op gelet, waardoor het een printer is geworden die voor alle soorten 3D print gebruikers een aanrader is. Wij hebben de Up 3D printer Plus 2 grondig onderzocht om voor jou een eerlijke en bruikbare review te creëren. Klaar om meer over deze mysterieuze 3D printer te leren? En wil je weten waar wij deze printer allemaal op hebben getest? Lees dan snel verder!

Waar hebben wij op gelet en waarom?

Bij het ontwikkelen van een eerlijke en representatieve review letten wij altijd op de kernfactoren van een betrouwbaar onderzoek. Wij opereren als onafhankelijke organisatie en zijn dus ook niet verbonden aan bedrijven die hier baat bij zouden kunnen hebben. Wij zijn van mening dat in een goede review alle aspecten goed doorgelicht moeten worden. Zo hebben wij veel tijd gestopt in het omschrijven van de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat. Door deze 3D printer intensief te gebruiken konden wij hier een deskundig oordeel over vellen. Ook is er gekeken naar de gebruikte materialen om de duurzaamheid van deze printer te controleren. Het is in deze tijd van `productwaste` belangrijk dat er producten gefabriceerd worden waarvan de levensduur optimaal is.

De specificaties van deze 3D printer zijn ook vergeleken met die van bijvoorbeeld de Builder 3D printer. Op deze manier is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de vooruitgang die deze 3D printer zou moeten boeken ten opzichte van haar voorgangers.

Gebruiksgemak

Ik heb drie weken lang dagelijks gebruik gemaakt van de Up 3D printer om een goed beeld te kunnen schetsen van het gebruiksgemak van deze 3D printer. Doordat ik de afgelopen jaren tientallen 3D printers getest heb, weet ik dat veel 3D printers op dit punt door het ijs zakken. De Up 3D printer echter niet. Deze printer is een perfecte toevoeging aan het werkgerei van de gemiddelde hobbyist en fungeert ook als een goede vervanger van de normale printer. Maar voor professioneel gebruik is de Up 3D printer toch minder geschikt. De printer is te langzaam en dat is simpelweg niet rendabel te krijgen. Voor de thuisomgeving maakt dit vrij weinig uit, ook omdat de prijs van deze printer acceptabel is. Met een gewicht van 5 kilogram is deze printer erg gemakkelijk te verplaatsen waardoor het voor een hobbyist een goede investering zou zijn.

Functionaliteit Up 3D printer

Deze 3D printer beschikt eigenlijk over dezelfde specificaties als veel van haar concurrenten. Natuurlijk is PLA en ABS printing mogelijk. De vele meegeleverde accessoires zijn ook zeker een plus van deze 3D printer. Met haar compacte omvang is het echter niet mogelijk om grote objecten te printen, en dat is toch een nadeel. Er kunnen namelijk alleen objecten met deze printer worden geprint met een omvang van hoogstens 5.3 x 5.5 x 5.5 inches. Ook is de snelheid van deze 3D printer niet benoemenswaardig. De snelheid bedraagt namelijk maar 3-30 mm per seconde, waardoor je wel wat uren moet wachten voordat je 3D-modellen geprint zijn. De kwaliteit die deze 3D modellen uiteindelijk hebben, is echter wel van hoog niveau. Het printen mag dan namelijk wel langzaam gaan, de 3D modellen die wij geprint hebben zagen er prachtig uit.

Zoals ik je al vertelde is PLA en ABS ondersteund door de Up 3D printer. Filament kan het beste bij de fabrikant aangeschaft worden, maar de kosten hiervan lopen al snel op tot een euro of 50. Als alternatief kan je er daarom ook voor kiezen om een willekeurige universele of generieke 1.75 mm cartridge van een andere verkoper aan te schaffen. Let wel op; deze cartridges zijn niet specifiek ontworpen voor de Up 3D printer waardoor hier een extra risico aan verbonden is.

De connectiviteit van deze printer is uiteindelijk nog het grootste minpunt. Waar de meeste moderne 3D printers verbindingsmogelijkheden aanbieden door middel van SD kaart, Wi-FI en flash drive is dat bij deze printer niet het geval. Dit is iets wat eigenlijk niet mag ontbreken, aangezien hierdoor een stuk minder efficiënt gewerkt kan worden. Je kunt alleen een verbinding met de Up 3D printer maken als je gebruik maakt van de USB aansluiting.

Support

De garantie voor deze 3D printer bedraagt 1 jaar, wat voor de gemiddelde 3D printer vrij veel is. De support van Up is fantastisch doordat het melden van bijvoorbeeld een defect op behoorlijk wat verschillende manieren mogelijk is. De verkoop en technische kant van dit bedrijf is op werkdagen goed bereikbaar en staat je deskundig te woord. Ook op de website van de fabrikant is veel informatie te vinden waardoor je veel kleine defecten zelf kunt verhelpen. De verzending van de 3D printer duurt wel vrij lang. Wij hebben bijna een maand op de levering moeten wachten, maar veel retailers hebben de 3D printer momenteel in stock waardoor deze lange wachttijden nu niet meer van toepassing zijn.

Conclusie

De Up 3D printer is een printer die vooral geschikt is voor thuisgebruik. Wij raden je aan als jij als professional op zoek bent naar een 3D printer, vooral niet de kiezen voor deze printer van Up. Voor de hobbyist is deze printer vooral fijn omdat het een compacte printer is. Maar doordat er maar beperkt met de 3D printer een verbinding gemaakt kan worden en dat je behoorlijk lang moet wachten totdat je 3D model geprint is, kunnen wij niet al te enthousiast over deze 3D printer zijn. Wij hadden graag wat verbeteringen gezien ten opzichte van haar concurrenten, maar de Up 3D printer laat het na om écht te innoveren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *