Up Mini Review

up mini 3d printer

De Up Mini 3d printer is een printer die het meest geschikt is voor particulier gebruik en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is heeft naast zijn prachtige uitstraling ook nog eens een erg gebruiksvriendelijke interface. Sommige experts beweren zelfs dat de kwaliteit gepaard gaat met printers die meer dan €5000,- waard zijn. Je zou dus kunnen stellen dat de Up Mini 3d printer een uitermate geschikt model is voor thuisgebruik. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Lees hieronder de volledige Up Mini 3d printer review

Uitstraling

Voor de een wat minder belangrijk dan voor de ander, maar een ding is zeker dat er niet veel mensen zullen zijn die de Up mini 3d printer afschuwelijk vinden. Het is een geheel gesloten glanzend zwarte kast met de afmeting 24×34 cm en 36cm hoog. De bovenste kap en de zij kappen zijn te openen maar zijn tijdens het printproces aan te raden om dicht te laten. Dit heeft te maken met de smelttemperatuur van het filament en dit kan dus onderbroken worden zodra de kast geopend wordt.

Verder zit er aan de achterzijde een usb-kabel, voedingssnoer en een katrol voor het filament. Er wordt een ABS rol (wit) bijgeleverd bij de aankoop van deze 3d printer. Overigens is er ook de mogelijkheid om het printproces te zien verlopen. Je kunt namelijk een lichtje in de kast aanzetten waardoor je van buiten af, zonder een kap te openen, mee kunt kijken tijdens het printproces.

Gebruikersgemak

Een 3d printer die zo gebruikersvriendelijk is als deze, zijn er maar weinig. Het installeren van de 3d printer duurt ongeveer 15 minuten en is nog makkelijker dan instellen van een alarm op je mobiele telefoon. Door deze korte installatie hoef je dus geen onnodige tijd te verdoen en kan je direct aan de slag met jou 3d ontwerpen. We hebben het dan hier niet over de DIY versie aangezien deze helemaal in elkaar gezet moet worden. De DIY type van de Up mini is daarom ook aan te raden voor hobbyisten en mensen met ervaring in het bouwen van 3d printers.

Naast de makkelijke installatie is ook het printproces erg gemakkelijk en begrijpelijk voor iedereen. Waar je bij sommige andere printers eerst je 3d tekening om moet zetten, zet de Up mini dit voor jou om. Je upload dus een STL-bestand met de software via een aangesloten USB naar je Up mini en je bent klaar om te printen. Aan het einde van de printopdracht zal het ontwerp met een plamuurmes van het printbed afgehaald moeten worden om zo de gaatjes weer schoon te maken. Dit kan gezien worden als nadeel maar tegelijkertijd weerhoudt dit type printbed dat er kleine foutjes kunnen ontstaan tijdens het printproces.

Overigens is het ook wel een groot pluspunt dat deze 3d printer haast geen geluid maakt, dat er een garantie op zit van 365 dagen en dat de software beschikbaar is voor Windows, Vista en Mac

Het is dus totaal niet moeilijk om een Up Mini 3d printer te installeren en direct te gebruiken. Hierdoor wordt deze printer ook wel een van de ideaalste 3d printers voor thuisgebruik genoemd.

Kwaliteit

Zoals aan het begin al beschreven is, heeft deze 3d printer een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft een laagdikte van 0,2 mm en ondanks dat dit niet de meest precieze resultaten geeft, er zijn namelijk 3d printers met 0,05mm laagdikte, zijn de resultaten toch verrassend goed voor een printer van onder de €1000,-. De laagdikte kan ook nog aangepast worden naar 0,25mm, 0,3mm en 0,4mm.

Verder heeft het een klein printbed van 12x12x12 cm. Dit is vrij normaal voor een printer voor thuisgebruik aangezien deze meestal niet instaat hoeven zijn om grote voorwerpen te kunnen printen. Op dit printbed kan een maximale snelheid van 9 minuten per cmᶟ worden behaald. Dit lijkt langzaam maar vergeet niet dat het een printer is voor thuisgebruik en dat hij nog steeds onder de €1000,- ligt. Overigens is dit redelijk te compenseren met het feit dat je de laptop/computer uit kan schakelen terwijl de 3d printer gewoon door print. Hierdoor kun je hem dus bijvoorbeeld ’s nachts aan laten staan!

Ook hoeft er niet perse gebruik gemaakt te worden van ABS of PLA filament van PP3DP (maker UP! en Up Mini). Er kan dus worden gekozen voor goedkoper filament. Let wel goed op dat het filament wat gebruikt wordt 1,75mm dik moet zijn en 0,7kg moet wegen!

Prijs

De daadwerkelijke prijs van de Up mini 3d printer is €949,- inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Met de prijs krijg je niet alleen de 3d printer maar ook een starters kit in de vorm van een gereedschapskist. In deze gereedschapskist bevinden zich een bed klemmen, kniptang, scalpel, reserve schroefjes, handschoenen, plamuurmes en een pincet. Ook worden er drie printbedden bijgeleverd waardoor je dus door kan blijven printen als je er een aan het schoonmaken bent.

Ben jij nu overtuigt van de mogelijkheden van deze 3d printer en wil jij vandaag nog de Up mini 3d printer kopen, bekijk dan onderstaande winkels. Toch nog aan het twijfelen bekijk dan de andere reviews of de gehele lijst met 3d printers.

De goedkoopste Up Mini 3D printer vind je bij trideus.be. Klik hier of hieronder om naar hun website te gaan.

Up Mini 3d printer aan het werk!

Product specificatie

De Up Mini 3d printer beschikt over de volgende producteigenschappen:

Producteigenschappen 
In elkaar gezetJa
Maximale printvolume1,7 Liter
Bouwformaat260x245x350mm
Nauwkeurigheid0,20mm
Laagdikte0,20-0,40mm
Gewicht5kg
MateriaalgebruikABS & PLA
Afmeting printkop(pen)0,35mm
Productiesnelheid9 minuten per cmᶟ
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *