Zotrax M200 Review

zotrax review

In deze review gaan we het hebben over de Zotrax M200 3D printer. Ondanks dat de campagne via Kickstarter niet zo succesvol was, is de printer momenteel volop in productie. Voor ons een goede reden om het product eens uit te proberen en er een review over te schrijven.

De Zotrax M200 3D is een nieuwkomer op de markt. Het Poolse bedrijf was al een tijdje bezig met het ontwikkelen van het product, maar het is nu eindelijk zo ver. Wij zijn erg benieuwd wat deze 3D printer te bieden heeft, dus gingen we op onderzoek uit. In deze review beoordelen we de uitstraling, het gebruikersgemak, de kwaliteit en sluiten we af met een concluderende alinea.

De uitstraling

De uitstraling is natuurlijk wel een dingetje. Een 3D-printer zal straks toch je woonkamer moeten gaan sieren, dus is het wel zaak dat die er een beetje strak uit ziet. Uiteindelijk zal je toch je vrouw moeten zien te overtuigen om een dergelijke printer aan het meubilair van je huis te mogen toevoegen

Alle gekheid op een stokje. We kunnen zeggen wat we willen, maar de Polen weten wel hoe ze een 3D printer een stukje uitstraling mee moeten geven. Waar andere 3D printer fabrikanten deze factor volledig links laten liggen, heeft Zotrax het belang begrepen van het woord uitstraling. De 3D printer is in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar.

Het apparaat is compact en ziet er strak uit. Je zou het dan ook wel een degelijk apparaat kunnen noemen. Nee, de uitstraling van deze 3D printer kan geen reden zijn om hem niet aan te schaffen. Helemaal niet als je de uitstraling van de concurrentie ziet.

De kwaliteit

Uiteindelijk is kwaliteit natuurlijk wel het aller belangrijkste. Daar zijn we het natuurlijk allemaal over eens. Het eerste wat ons eigenlijk opviel is de kwaliteit van het printwerk. Het resultaat is super gedetailleerd en dat is een groot pluspunt, want dit is iets wat nog wel eens tegen kan vallen bij de concurrentie.

Een ander groot voordeel is dat je het apparaat 380 graden kan draaien en dat het een speciaal geperforeerd printbed heeft. Dit maakt het bijna onmogelijk om het printwerk krom te trekken, wat de kwaliteit van het eindresultaat ten goede komt.

Wat wij erg jammer vonden is dat de mogelijkheden van de software minimaal zijn. Daarentegen is de software wel makkelijk te gebruiken en verwachten we op korte termijn een update, waardoor alles verbetert zal worden!

Specificaties van de Zortrax M200

  • Aantal Extruders: 1 Extruder
  • De omvang van het apparaat 200 x 200 x 185 mm
  • De resolutie van de printer is: 0.09 mm – 0.4 mm
  • Connectiviteit: USB 2.0 & Wifi ( pas binnenkort verkrijgbaar)
  • Filamenttype: Z-Filaments

Gebruikersgemak

Ik denk dat de meeste gebruikers er wel mee eens zijn. De gebruiksvriendelijkheid van het apparaat is gewoon erg groot. Daar kunnen we niet om heen. Het menu is overduidelijk en kost je hooguit een uur de tijd om alle snufjes en mogelijkheden te ontdekken en te herkennen. Dit is een groot voordeel, omdat de 3D printer voor bijna iedere gebruiker een nieuw apparaat is. Je bent er nog niet helemaal in huis en dan is het wel zo prettig als het simpel gehouden wordt.

Conclusies

Wij van de redactie zijn het er allemaal mee eens dat je met de Zotrax M200 een goede 3D printer in huis haalt. Het apparaat ziet er niet alleen goed uit, de prestaties zijn ook nog eens heel goed. De printer levert gedetailleerd printwerk wat ook nog eens sterk is. Toch zitten er ook nadelen aan. Zo is het apparaat behoorlijk prijzig (rond de 1800,- euro). Daarbij wordt aangeraden om alleen het materiaal van het bedrijf zelf te gebruiken. In dit geval ben je dus best wel afhankelijk van de fabrikant.

Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen Zotrax M200

  • Het blouw platform is groot van oppervlak
  • Automatische kalibratie
  • Gebruiksvriendelijkheid is hoog
  • Printwerk is zeer gedetailleerd

Nadelen

  • De software is enigszins beperkt (niet veel mogelijkheden)
  • De prijs is behoorlijk aan de hoge kant
  • Verplicht/aangeraden om ‘inkt’ van de fabrikant zelf te gebruiken.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *