Leapfrog Creatr Review

leapfrog creatr review

3D Printers van hoge kwaliteit gemaakt door een bedrijf uit Nederland. Is dat mogelijk? Jawel! De Leapfrog 3D printer is namelijk gemaakt door het innovatieve techbedrijf Leapfrog.

door een groep samen te stellen van de beste engineers en programmeurs, is het dit team uit Alphen aan den Rijn gelukt om een 3D printer te creëren waar veel andere websites al lovend over waren. Nu is het onze beurt om de Leapfrog printer te recenseren. Want wij hebben deze 3D printer van Leapfrog op behoorlijk wat punten doorgelicht. Zo hebben we onderzocht wat de printkwaliteit van deze 3D printer is en of deze printer gefabriceerd is van duurzame materialen. Wanneer dit namelijk het geval is, kan je er op rekenen dat de 3D printer vele jaren langer meegaat dan 3D printers van lagere kwaliteit. Ook hebben wij de 3D printer getest op de gebruiksvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en de service van Leapfrog zelf. Benieuwd wat wij van de Leapfrog 3D printer vonden? Lees dan snel verder!

Leapfrog Creatr

De Leapfrog Creatr is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Leapfrog en wordt verkocht in 2 varianten, namelijk de Leapfrog Creatr (Dual Extruder) en de (Single Extruder). Het ‘enige’ verschil tussen beide is dat de dual extruder twee printkoppen heeft waardoor er met twee kleuren of twee soorten filamenten tegelijkertijd geprint kan worden. Verder kunnen beide varianten gebruik maken van veel verschillende soorten filamenten zoals ABS, PLA en/of PVA.

Gebruiksgemak

Deze 3D printer van Leapfrog is in tegenstelling tot haar concurrenten, een absolute troef op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Het installeren van de Leapfrog 3D printer was zo gedaan en de bijgeleverde handleiding hielp ons dit op de juiste manier te doen. Binnen 20 minuten was de printer geïnstalleerd en konden we beginnen met printen. Het printen zelf was tevens erg eenvoudig. De functies zijn worden in de handleiding goed uitgelegd en hierdoor bestaan er geen onduidelijkheden over hoe de 3D printer gebruikt moet worden.

Het verzenden van 3D modellen naar de 3D printer is ook erg gemakkelijk. Met een paar drukken op de knop waren de juiste bestanden naar de 3D printer verzonden en konden we beginnen met printen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het printen van 3D modellen een nog leukere ervaring is geworden. Kortom, op het punt gebruiksgemak scoort de Leapfrog 3D printer een 9!

Functionaliteit Leapfrog 3D printer

Leapfrog heeft er alles aan gedaan om de laatste innovaties op het gebied van 3D printing in haar 3D printer door te voeren. Er zijn behoorlijk wat manieren om de 3D printer met je PC of laptop te verbinden om meteen te kunnen beginnen met printen. Of je nu de USB- of SD-verbinding besluit te gebruiken, je kunt meteen beginnen met het verzenden van 3D modellen! De materialen die Leapfrog voor haar 3D printer heeft gebruikt zijn van hoge kwaliteit. Leapfrog heeft duidelijk gelet op het waarborgen van de kwaliteit door materialen te gebruiken die nog vele jaren meegaan. Het aspect duurzaamheid is door Leapfrog niet onbenut gelaten, iets wat veel aanbieders op de 3D print markt toch nog vaak doen. Deze materialen zorgen er natuurlijk wel voor dat de prijs van de Leapfrog 3D printer wel wat hoger is dan die van haar concurrenten. Maar dit is op de lange termijn en zeker uit te halen wanneer andere 3D printers het begeven maar de Leapfrog 3D printer blijft voortbestaan!

Het is met de Leapfrog 3D printer mogelijk om grotere objecten te maken dan bijvoorbeeld met de RepRap 3D printer. Doordat er uitsluitend sterke materialen in deze 3D printer verwerkt zitten, kan deze machine dus wel tegen een stootje. Ook is deze Leapfrog printer compatibel met een groot aantal verschillende materialen. Je kan je dus echt uitleven met deze printer van Leapfrog.

Het klassieke design waarvoor Leapfrog gekozen heeft werpt duidelijk haar vruchten af. De vier weken dat deze 3D printer in mijn huis stond, heb ik eigenlijk alleen maar genoten van het uiterlijk van deze printer. De strakke lijnen in combinatie met de unieke kleurencombinatie past eigenlijk in iedere leefomgeving, waardoor het een toevoeging aan ieder huishouden of bedrijf is.

Deze 3D printer van Leapfrog is uitermate geschikt voor particulier maar ook zakelijk gebruik!

Support

Wij hebben de service van Leapfrog getest door meerdere malen contact op te nemen met de specialisten van Leapfrog. We konden via de website gratis online support krijgen en ook telefonisch was Leapfrog eenvoudig te bereiken. De medewerkers van de supportafdeling wist altijd wel een antwoord op onze vragen te geven. We hebben maar één keer meegemaakt dat niet het perfecte antwoord werd gegeven, maar dat kan natuurlijk altijd voorkomen. De bijgeleverde documenten zorgde er ook voor dat wij eenvoudig de 3D printer konden installeren en hier niet onnodig lang mee bezig waren. Aangezien Leapfrog een Nederlands bedrijf is, was de installatie ook in het Nederlands mogelijk. Ook de online support en telefonische support is volledig in het Nederlands beschikbaar. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar hoef je ook niet zo onnodig lang na te denken over wat er met bepaalde zinnen eigenlijk bedoeld wordt!

Prijs

Vanwege de 2 varianten, zijn er natuurlijk ook 2 prijzen. Omdat je in de meeste winkels de 3d printers ‘volledig in elkaar gezet’ aangeleverd krijgt, gaan wij ook uit van een gemiddelde kant-en-klare prijs. Het zal zeker goedkoper zijn om een 3d printer zelf in elkaar te zetten, maar daar is ook een hoop technische kennis bij nodig en daar beschikt niet iedereen over.

Leapfrog Creatr (single extruder)1512 euro (inclusief BTW)
Leapfrog Creatr (dual extruder)1815 euro (inclusief BTW)

Beide prijzen zijn redelijk gemiddeld voor een 3d printer en dus voor particulier gebruik. Eigenlijk zou de keus tussen beide varianten erg makkelijk zijn aangezien wij adviseren om altijd voor de dubbele printkop te gaan. Tenzij je een 3d printer nodig hebt voor een heel specifiek doel waar je dus geen kleuren of verschillende filamenten voor nodig hebt. Op den duur zal je gebruik gaan maken met verschillende filamenten en kleuren omdat je mogelijkheden daardoor vergroot worden.

Om nog even af te sluiten staat hieronder een kort filmpje over de Leapfrog Creatr. Helaas is het in het Engels, vandaar dat deze review ook in het Nederlands is geschreven.

Specificaties

De Leapfrog Creatr beschikt over de volgende producteigenschappen:

Producteigenschappen 
In elkaar gezetJa
Maximale printvolume13,7 Liter
Bouwformaat230x270x200mm
Nauwkeurigheid0,05mm
Laagdikte0,05-0,35mm
Gewicht32kg
Elektrische aansluiting100-240 volt
Stroomverbruik400W
MateriaalgebruikABS, PLA, PVA enz.
Afmeting printkop(pen)0,35mm
Snelheid X- en Y-astot 350mm per seconde
Productiekosten€0,035 / cmᶟ
Productiesnelheid2cmᶟ / min
Dubbele printkop?Alleen bij Dual extruder versie

Conclusie

Geconcludeerd kan worden dat Leapfrog een fantastische 3D printer gemaakt heeft. Waar veel fabrikanten van 3D printers falen, weet Leapfrog te slagen. Dat is volgens ons een prestatie op zich waar Leapfrog best trots op mag zijn. Door veel tijd te investeren in de productontwikkeling en te kijken naar wat concurrenten fout doen, kon er een echt innovatief product gecreëerd worden. Een 3D printer die toepasbaar is in de particuliere, maar ook in de zakelijke omgeving. Tevens is het gebruiksgemak enorm verbeterd ten opzichte van het prototype dat Leapfrog eerder ontwikkelde. Het is duidelijk welke stappen er gezet moeten worden om te kunnen printen, zodat het voor iedere gebruiker mogelijk is om binnen een tiental minuten te starten met 3D printen. Het toevoegen van nieuwe 3D modellen is eenvoudig te doen door de vele connectiviteitsmogelijkheden die deze printer biedt. Wij kunnen eigenlijk alleen maar lyrisch over de Leapfrog 3D printer zijn. En voor € 1.250 exclusief BTW is het nog min of meer een koopje ook. Kortom, kies je voor Leapfrog dan kies je voor kwaliteit van Nederlandse bodem!

Bekijk hier de top aanbieder van de Leapfrog Creatr

Leapfrog-Creatr-Dual-Extruder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *